MARY - Caput Mortum webzine-haastattelu

Teksti: Caput Mortum, kesä 2002

Huorametallin ruhtinaat ovat jälleen ajankohtainen puheenaihe, uuden tiukan "Inhohimo" mini-CD:nsä tiimoilta.

1. Päivää! mitäs kuuluu MARYlle ja sen saastaisille lapsilleen? Kuulin että jotain videota olisitte olleet rustaamassa?

Kuuluu vitun hyvää. Vitun hyvin kuuluu. Ja oikein olet kuullut, videota on työstetty pitkin kevättä teknisissä ongelmissa - mukaan lukien se seikka, että omin voimin loppuun asti tämänkin lapsen joutuu saattamaan. Huono karma, mutta vittuako siitä välittämään. Petturit-raidan audiovisuaalinen kokonaisuus on tarkoitus saada ulos viimeistään kesäkuun alussa. Esitysmediana ainakin MoonTV.

2. MARY on ollut kehissä jo hetken verran, millainen on jäänyt fiilis näiltä 10-vuodelta, enimmäkseen hyviä vai huonoja muistoja? Entä onkos teille kehittynyt aktiivinen fanilauma vai tuntuuko ettei teitä vieläkään oikein ymmärretä?

Enimmäkseen hyviä muistoja - siitä todisteena fakta, että Mary on yhtyeenä koossa, elää, hengittää ja räimii. Vastaiskut vahvistavat. Niin suurta potkua keuhkoon ei ole tullut, etteikö siitä olisi selvitty.

Laumoista tuskin voi puhua; helvetin iso kiitos, heille jotka seuraavat ja kulkevat mukana. Ihmiset eivät ymmärrä mistään mitään, mukaanlukien allekirjoittaneet. Jos joku on joskus jotain karvan verran ymmärtänyt, ei sitä ole julki tuonut. Keskusteluahan aina viriää, mainostetaan erinomaisen www.meteli.net-sivuston messageboardia.

3. Uutta "inhohimo" mini-cd:tä on jälleen pukannut ulos, joten pakko kysyä että mitkäs nyt on fiilikset sen julkaisun suhteen, onko parasta mitä MARY on tarjonnut tähän mennessä, teidän ja fanien mielestä?

Tunteet hyvät - tottakai parasta mitä ikinä. Vittuako sitä muuten mitään julkaisemaan. Palaute on ollut pääasiassa positiivista. Säälittävän harva silti ilmaisee mielipiteensä. Jos on paskaa, sitten on paskaa - sen voi sanoa ääneenkin eikä selän takana. Ja sama homma hyvän shitin kanssa, noin niinku tota trendikkäästi ilmaistuna.

4. Kuunnellessani "Inhohimo"a, joka on jälleen hienoa MARY-laatua, iskostuu mieleeni yksi kysymys, eli: kun vertaa "inhohimo"a "huorat" promoon tai "SE" demoa "Kuollut" mcd:hen (jonka julkaisi edesmennyt Banned Rec.) niin mielestäni näillä demoilla ja promoilla on huomattavasti kaupallisempia ja tarttuvampia piisejä kuin varsinaisilla julkaisuilla. Onko tämä tietoista teinipillusuosion välttämistä vai ihan tahatonta kehittymistä?

Oletpa aika oudon, mutta mielenkiintoisen näkemyksen saanut aivosyövereistä ulos. Allekirjoittaneiden mielestä asia on varsinkin viime vuosina ollut päinvastoin.

Jos muiden pillien mukaan hommaa olisi tehty, ajat sitten koko yhtyeen olisi voinut haudata lähimpään asfalttiristeykseen. Kehitys on välttämätöntä kaikille. Myäs kuulijoille. Tietoisesti ei mitään haeta, evoluutio tapahtuu itsestään. Oletamme, että juttu, joka omia perseitämme kutittaa, kutittaa myös muiden perseitä.

Teinipillut ovat myös ihmisiä - jos joku jostakin tykkää, mitäs vittua sitten kommentoimaan. Elitistinen musiikin omiminen ja tietyn kuuntelijaryhmän alentaminen ärsyttää. Eli kaikki teinipillut, ostakaa Marya ja paljon. Piste.

5. Eräs MARYn kulmakivistä on ollut J:n kierot vokaalit ja vieläkin kierommat Suomen kieliset sanoitukset, jotka välillä tuntuvat kuunnellessa painuvan jopa enemmän mieleen kuin itse musiikki. kumpaan siis yleensä kiinnitetään enemmän huomiota teidän tuotoksissanne, lyriikkaan vai musiikkiin? Ja jälleen "inhohimo"a kuunnelluessa tulee mieleeni, että onko lyriikoissa nyt entistä enemmän omaelämäkerrallista kertomusta? kun tuntuu että ainakin "turha" ja "petturit" kappaleet olisi omistettu joillekin tietyille henkilöille...

Tasapuolinen panostus sekä sanoihin että musiikkiin vallitsee. Molemmissa henkilökohtainen elämä vaikuttaa tuotoksiin. Molempien on tarkoitus luoda tunnelmia ja vaikuttaa kuuntelijan kudoksiin. Ja herättää ajatuksia, tunteita, kaikkea. Ilman toista ei yllä mainittu toiminta onnistu.

Yleinen ongelma yhtyeiden vokalisteilla on sanoitusten personifikaatio laulajaan. Kryptisesti sanotaan omaelämäkertakysymykseen, että kyllä-ei-ei-kyllä-ei-kyllä-ei. Vanha klisee sanoo, että tehkää omat johtopäätöksenne lyriikoista. Ja onpa aika vitun hyvä klisee!

6. Kun ottaa huomioon että teillä on promo nimeltä "huorat", eräässä piisissänne huudetaan "tanssi huora, tanssi!" ja muutenkin vähän rivon näköisiä naisia kaikki levyn kantenne ovat tulvillaan, niin on pakko kysyä oletteko te misogyynejä ja onko anaaliseksi parempaa kuin jos vaginaan peniksensä työntäisi?

Eipä nyt oleteta, että huora on nainen ja nainen on huora, vaikka yhteiskunta ja suurin osa populaatiosta näin ajatteleekin (erittäin hyvä huomio! -toimitt.). Sovinisteista ja naisvihaajista olemme kaukana, itse asiassa suorastaan rakastamme naisia, myäs persepanon aikana. Niinhän se on, että naiset ovat kauniimpia ja aistillisempia kuin miehet.

Rivon näköisistä miehistä kansissa saa homobändin leiman, mikä sinänsä olisi loistava markkinointikeino, vaikka rivoissa naisissakin piilee julkisuuspotentiaalia.

7. Mitä MARY merkitsee soittajillensa? Onko musiikki jo elämäntapa vai pelkkä harrastus muiden joukossa? Oletteko joutuneet monesti uhrautumaan bändinne vuoksi? Ja kertookaapa jotain jokaisesta bändin jäsenestänne.

Musiikki ja Mary ovat elämäntapa, tähän ovat sielu ja ruumis muokkautuneet vuosien varrella. Mitenkähän päin tuota uhrautumista tarkoitat? Bändi on etusijalla, mutta muistakaan asioista ei tarvitse uhrautua. Jos on halu järjestää asiansa, se myös onnistuu. Lusmuperseilyllä ei mitään aikaan saa.

Olkaa hyvät, Mary kuittaa itse itsensä:

J.

  • miinusta : neuroottinen
  • plussaa : ei sylje pulloon

AR

  • miinusta: temperamenttinen
  • plussaa: juoppo

Jakku

  • miinusta: liian pitkä
  • plussaa: alkoholisti

Herra Leiviskä

  • miinusta: hedonisti
  • plussaa: viinalle perso

Kaikille on yhteisesti plussaa porno! Kollektiivisesti ihailemme John Holmesia. Uskokaa tai älkää.

8. Ja mitäs on MARYn mielessä näin kesäksi ja kärpäsien ajaksi, kaikkailua vai raivoisaa levytyssopimuksen etsintää?

Johtuen Jakun armeijankäynnistä, raavimme munamme verille herran toimiessa valtion leivissä. Ainoa festarikeikka läytyy Suonenjoella Jörisrockissa 26.7.02 perjantaina. Suosittelemme kyseistä festaria muutenkin. Lisää esiintymisiä luvassa syksyllä, toivottavasti laajemmassa mittakaavassa, kun välttämättämistä pahoista pääsemme eroon.

Kesällä promotamme ja demotamme sekä työstämme uutta materiaalia. Tehkää muutkin niin. Suosittelemme sitäkin.

Ja levytyssopimus on haussa. Antakaa se meille.

9. Alright! aika kiittää ajastanne ja hyvää jatkoa Marylle - rock on!

Sitä. Matka jatkuu.


« Takaisin Media-osastolle