MARY - City-lehti (Oulu) - haastattelu

Teksti: Niina Röntti, kesä 2002

Tehdään heti selväksi, että Maryssa on asennetta. Mary on sekoitus rock-henkistä itsevarmuutta ja teräsgenitaalirunttausta, kuten herrat itse asian ilmaisevat. Oululaisen kokoonpanon muodostavat Herra Leiviskä (kitara), J. (ääni), AR (basso) sekä asevelvollisuuttaan parasta aikaa suorittava Jakku (rummut).

Miten Mary syntyi?

AR: - Ollaan J.:n kanssa soitettu aina, lapsesta asti. Mary tuli nimenä kuvioihin vuonna 1991 ja ensimmäinen demo julkaistiin 1993. Herra Leiviskä tarttui rattaisiin 1996 ja Jakku bongattiin vuosi sitten Leskisen patiolta, kun tarvittiin uutta rumpalismiestä.

Miten uusi jäsen sopeutui mukaan?

J.: - Helvetin helposti. Meillä oli ollut jo kaksi rumpalia kokeilussa, mutta kummankaan kanssa ei synkannut. Jakku pääsi heti sisään meininkiin, johtuen äijän vankasta soitto- ja bänditaustasta.
AR: - Oulussa rock-piirit ovat niin pieniä, että uudet tyypit löydetään yleensä baarista, kun tällaisia baarin suurkuluttajia ollaan.

Mary on saanut kiitettävästi julkisuutta mm. MoonTV:llä, onko fanilauma kasvanut?

Herra Leiviskä: - Tottakai julkisuus lisää kiinnostusta aina vähän, esimerkiksi Oulussa on salit täynnä. Meidän lavakarisma onkin jotain käsittämätöntä.
AR: - Ollaan sen verran massasta poikkeavia, että ollaan edelleen hieman undergroundia. Mutta on meillä Oulussa pieni uskollinen joukko, joka ostaa aina uudet julkaisut.

Teillä ei ole vielä levytyssopimusta. Olisitteko valmiit muuttamaan tyyliänne levy-yhtiön toivomuksesta?

J.: - Mary on niin oma juttunsa, että tuskin kukaan meitä ensin haluaisi ja sitten pyytäisi muuttamaan tyyliä. Nykyisin kaikki musiikki on muutenkin sellaista tasaisen tappavaa, tyhjänpäiväistä. Mary on erilainen.
AR: - Ajan myötä Mary on tietenkin hieman muuttunut, niin kuin mekin. Mutta perusjuttu on aina sama ja meille tämä on eräänlainen henkireikä. Eikä me haluta lokeroitua mitenkään, musiikki puhukoon puolestaan.

Miten tulevaisuus?

Herra Leiviskä: - Keikat ovat aina tietenkin tervetulleita, seuraavaksi ollaan menossa Jörisrockiin. Mutta pitäkää silmät ja korvat auki, syksyllä on uutta matskua tulossa. Sillä välin voitte käydä internetissä osoitteessa www.perkele.com.


« Takaisin Media-osastolle